Echte lekkere loempia’s mogen natuurlijk niet onderbreken aan een reis naar Thailand. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen en maten. Deze vind ik namelijk zelf het lekkerst en erg makkelijk te vinden in Thailand, ook vegetarisch. In Thailand waren de meeste loempia’s al vegetarisch en daardoor goed bereikbaar om meerdere varianten te proberen.
Een loempia is een gerecht gemaakt van een in deeg gerolde groente (of vlees) die vaak als snack of als voorgerecht gegeten wordt. De loempia is van oorsprong een Chinees gerecht, maar kent veel verschillende vormen. Zo heb je een Vietnamese, Filipijnse, Indonesische en natuurlijk de Thaise variant. De meeste loempia’s worden geserveerd met zoetzure saus of chili saus. Er bestaan gefrituurde en verse loempia’s. De verse loempia’s worden vaak koud geserveerd, waarbij verse verschillende groenten ingerold worden in rijstvellen. Ik vind persoonlijk de gefrituurde variant lekkerder, vandaar dat ik gekozen heb om voor deze variant het recept uit te zoeken.
In eerste instantie had ik niet gedacht dat het maken van een loempia zo makkelijk was. Echter verkeek ik mezelf op het rollen van de groente in het deeg en het dun snijden van de groente. Er komt namelijk best wel wat finesse bij kijken. De Thaise dames in de keuken hadden enorme snij skills waar ik echt jaloers op kan zijn. Ik had er echter wat meer de tijd voor nodig om het zo klein te krijgen als zij dat deden. Maar met een beetje hulp, werd het toch een mooi resultaat! Voor dit gerecht wordt in het originele recept oestersaus gebruikt, ik heb voor mezelf wat extra sojasaus met een beetje suiker gebruikt.
Voor dit gerecht wordt in het originele recept oestersaus gebruikt, ik heb voor mezelf wat extra sojasaus met een beetje suiker gebruikt. Heel simpel gezegd hoef je de inhoud maar te verdubbelen om meer loempia’s te krijgen. Je kunt de loempia’s makkelijk in twee delen, dan koelt het sneller af en kun je er meer van genieten!
Dit bericht heeft nog geen reacties