De beste 8 vegetarische restaurants op Koh Tao

Koh Tao is een klein eiland in het zuiden van Thailand, maar met enorm veel mogelijkheden. Vooral als het om eten gaat. Overal waar je loopt is er wel een eettentje te vinden. Het is duidelijk dat er veel toeristen op de eiland komen. Je hebt namelijk veel Westerse invloeden in de keuken. Er zijn dan ook enorm veel opties voor vegans/vegetariërs. Ik heb een top 8 gemaakt met voor mij de leukste/lekkerste plekjes waar je tal van mogelijkheden hebt; 

#1 Babaloo restaurant 

Voor mij is dit het restaurant waar ik de beste Massaman curry tot nu toe in Thailand heb gegeten. Het fijne van dit restaurant is, dat ze hele goed vleesvervangers hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vegan kip, vegan eend, vegan vis en tofu. Zo kies je dus voor je favoriete gerecht en kun je een vegan variant maken! 

Ze hebben een speciale kaart gemaakt met de vegan opties, waardoor het extra makkelijk is om een lekkere maaltijd te bestellen. Ze zijn er namelijk bekend mee en je hoeft het maar aan te wijzen. Ook heeft het restaurant een fijne sfeer en leuke muziek op de achtergrond. Een dikke tip is wel om goed te kijken op welk tijdstip je gaat. Ik ging meerdere keren rond 17:30/18:00 wat goed te doen was. Ga je tussen 19:00 en 20:00 loop je het risico om geen tafeltje meer te krijgen of erg lang op je eten te moeten wachten. Tijdens mijn verblijf op Koh Tao ben ik er maar liefst 5 keer geweest! 

#2 The Factory 

Op dit plekje heb ik voornamelijk geluncht. Ze hebben sandwiches, smoothie bowls, wraps en meer. Maar je kunt er ook een stukje bananenbrood nemen die ze zelf maken. De gerechten waren creatief en verfrissend. Vooral de wraps vond ik heerlijk. Alles op het menu is 100% vegetarisch of vegan. Het is een populaire plek onder de toeristen, dus het kan erg druk zijn, waardoor je geen plekje hebt om te zitten. Vooral rond lunchtijd is het erg druk. Maar zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. De prijzen zijn iets hoger, zo rond de 200 bath. 

#3 Vegetabowl 

Dit restaurant ligt in dezelfde straat als The Factory. Ook deze kaart bestaat uit 100% vegetarische of vegan gerechten. In de tijd dat ik er was, was dit plekje rustiger dan de bovenstaande restaurants. Wat ik leuk vond aan dit restaurants is dat ze wat andere vleesvervangers hadden dan in de voorgaande restaurants. Zo gebruiken ze seitan in een paar gerechten, wat ik zelf erg lekker vond. Mijn favovega was toch wel de Sushi Burrito, erg vullend maar zoveel smaken! 

 #4 The Big Tree 

Dit plekje kwam ik na een tijdje ineens spontaan tegen. Je moet ook even goed kijken aangezien het restaurant achter een groene heg ligt, langs de drukke weg. Wanneer je het op zou zoeken op GoogleMaps is het overigens vrij makkelijk te vinden. Het is niet alleen een restaurant, maar je kunt er ook overnachten. De sfeer in het restaurant vond ik erg prettig en relaxed. Ze hebben meerdere opties voor zowel lunch als ontbijt. Alle opties zijn vegetarisch te maken, maar er wordt ook vlees en vis geserveerd als je dat zou willen.  Wanneer je bijvoorbeeld een cappuccino wilt, kun je ook voor havermelk/amandelmelk kiezen. Voor mij een van de lekkerste koffie van het eiland en je kunt jezelf ook trakteren op een lekkere wafel voor ontbijt!  

#5 French Market 

Heb je zin in een verse baguette, croissant of verse pizza, dan is dit zeker het juiste adres. Het is geen kaart met een heel uitgebreid vegetarisch assortiment, maar ik vind het zeker de moeite om dit restaurant te benoemen. Na een tijdje reizen had ik namelijk echt behoefte aan goed brood. De broodjes op deze plek zijn echt heerlijk en worden vers gemaakt. Dit geldt hetzelfde voor de pizza’s, waar je zeker 3 tot 4 vegetarische keuzes hebt. En als je een lekkernij, zoals een chocolade broodje wilt, dan heb je een hele tafel aan keus. Voor mijn cappuccino hadden ze zelfs havermelk. Deze plek heb ik meerdere malen bezocht en steeds weer genoten. Ook dit restaurant is iets duurder dan gemiddeld, maar soms moet je jezelf ook trakteren! 

#6 Coconut Monkey 

Een populaire plek onder de bezoekers van Koh Tao. Dit is zeker ook niet gek, want het eten is er heerlijk. Ze hebben een uitgebreide kaart met veel vegetarische en vegan opties. Ze hebben echter ook vleesgerechten op de kaart. Het uitzicht vanuit het terras is echt prachtig, je zit namelijk direct aan het strand. De gerechten worden allemaal vers gemaakt en ze hebben een ijskast vol met eigen gemaakte lekkere zoetigheden. Mijn favovega gerecht was de ‘vegan breakfast wrap’. Deze was gevuld met scrambled tofu. De kruiden die ze hiervoor gebruiken kon ik helaas niet achterhalen, maar het was zeker de moeite om een aantal keer een ontbijt te nemen! Ook dit restaurant is populair onder de toeristen, het kan er dus druk zijn. Ze hebben echter best veel plaatsen dus een plekje is zo voor je gemaakt. 

#7 Milk&Honey 

Dit restaurant heeft een Israëlische keuken wat ik zelf echt heerlijk vind. Ze hebben verschillende gerechten met hummus, en verschillende varianten voor pita broodjes. De pita’s hier waren echt heel vers. De sfeer is het restaurant is erg prettig en rustgevend. Ook hebben ze een soort bibliotheek gemaakt in een aparte ruimte in het restaurant waar je een boek kunt lenen en even kunt relaxen. Echt een aanrader! 

#8 Living Juices & Yoga 

Dit is een restaurant en Yoga studio in een! Een heerlijke combinatie om na je les een lekker ontbijt te nemen of natuurlijk lunch. Ook geven ze er verschillende workshops, zoals bijvoorbeeld ‘ breathworks’. De kaart bestaat voornamelijk uit versgeperste sapjes, smoothie bowls en hebben ze verschillende keuzes om je keuze te verrijken met verschillende powerfoods en proteïne poeder. De keren dat ik er ben geweest was het er rustig, wat ik zelf erg prettig vond. 

Laurie

Hoi! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn pagina. Ik ben Laurie, 29 jaar en inmiddels al 8 jaar Fysiotherapeut met name gericht op mentale gezondheid. Op dit moment reis ik samen met mijn vriend de wereld rond om meer te weten te komen over verschillende culturen en natuurlijk vegetarisch eten!

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *