De 5 beste vegetarische restaurants in Phnom Penh

In Phnom Penh aangekomen werd het al snel duidelijk dat het niet heel makkelijk was om een goede plek voor vegetarisch eten te vinden, met name in vergelijking met Thailand. Dit heeft overigens meer te maken met de taalbarriere. Streetfood zoals bekend in Azië is hier echter volop te vinden, helaas met meestal als hoofd ingredient vis of vlees. En wanneer je probeert uit te leggen dat je je gerecht zonder vlees of vis wilt, dan begrijpen ze je vaak niet. Vandaar dat ik onderstaande adresjes voor jullie heb uitgezocht, waar je zeker weten geen spijt van krijgt als je op zoek bent naar lekker, gezond en vegetarisch eten in Phnom Penh! 

De beste vegetarische restaurants in Phnom Penh

#1 Backyard cafe

Backyard cafe opende voor het eerst haar deuren in 2015. Vooral met de gedachte ‘ je bent wat je eet’. Ze noemen zichzelf een ‘flexitarischrestaurant. Ze serveren dus ook vis en vlees, maar vooral van lokale afkomst. Voor de rest zijn ze met name gericht op vegetarisch en veganistisch eten. Ze zijn onderdeel van de ‘ Vibe Hospitality Group’. Deze houden zich bezig met creatieve, gezonde en milieu vriendelijke opties voor voeding. De restaurants hebben een fijne en rustige sfeer met goede Wifi. Je ziet hier dus ook veel mensen met hun laptop aan het werk. Ideaal! 

#2 Planta

Planta is een restaurant met ietwat meer verschillende soorten keukens. Zo krijg je hier vegetarische bowls, maar heb je hier ook een uitgebreid pizza menu. Zelfs met vegan kaas! Je kunt hier ook verschillende cocktails bestellen en hebben ze op sommige dagen live muziek. De sfeer was er aangenaam met lichtjes overal. Bij dit restaurant wordt ook vis en vlees geserveerd, maar spreken ze goed Engels en zijn ze bekend met de vega opties op de kaart. 

#3 Masala Dosa Street Kitchen

Een klein restaurant met uitsluitend een Indiase keuken. Ook hebben ze een uitgebreide kaart met vegetarische en veganistische opties. De sfeer in het restaurant is erg gezellig en het personeel vriendelijk. Een van de lekkerste Chai Masala thee is daar te krijgen! Ook goed om te weten is dat hier uitsluitend vegetarisch of veganistisch eten wordt geserveerd. Tip: ze hebben hier geen fysieke menukaart, maar een scan code om via je telefoon het menu te bekijken.   

#4 Bong Bonlai

Bong Bonlai is een restaurant met uitsluitend veganistisch en vegetarisch eten. Het is ook een plek waar je kunt overnachten. Ze wisselen het menu om de zoveel tijd en promoten zo de lokale producten en de seizoenen. Ze organiseren ook meerdere events waar je kunt meedoen aan een volledige vegan maand. Als je maar voor even in de stad bent is dit natuurlijk niet haalbaar, maar ik vond het zelf erg leuk om te zien dat ze zo bezig zijn met het promoten van vegan opties in de keuken.

#5 Andere opties

De bovenstaande plekken zijn goed te vinden op Google Maps en sommige hebben zelfs een website. Echter zijn er nog een aantal plekken die niet op Google Maps te vinden zijn en ook geen website hebben. Deze plekken kwamen we vooral tegen tijdens een wandeling door de stad en bestonden voornamelijk uit Indiaanse en Mediterraanse restaurants. Dus als je zelf op onderzoek uit wilt gaan en je avontuurlijke brein wilt laten ratelen is dit zeker een goede optie! Nog een tip: vraag altijd naar de vegetarische opties of als het menu niet bij de ingang ligt, vraag of je er een kijkje in mag nemen.

Laurie

Hoi! Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn pagina. Ik ben Laurie, 29 jaar en inmiddels al 8 jaar Fysiotherapeut met name gericht op mentale gezondheid. Op dit moment reis ik samen met mijn vriend de wereld rond om meer te weten te komen over verschillende culturen en natuurlijk vegetarisch eten!

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *